Спеціальні потреби

Німеччина підтримує національний діалог в Україні - Штайнмаєр


Міністр закордонних справ Німеччини прибув до Києва для сприяння початку переговорів між урядом України і проросійськими сепаратистами, які в понеділок оголосили про незалежність двох регіонів на Сході країни.

Виступаючи в київському аеропорту «Бориспіль» вранці у вівторок, Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Німеччина підтримує зусилля України щодо встановлення діалогу між центральним урядом і його супротивниками в Донецькій і Луганській областях, які складають індустріальний центр країни.

«Я сподіваюся, що навіть за наявних умов буде можливо вжити заходів, щоб звільнити захоплені будівлі та роззброїти нелегальні угруповання, а потім крок за кроком відновити владу українського уряду”, – сказав голова німецького МЗС на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Яценюк, в свою чергу, вкотре вказав де, на його думку, знаходиться корінь усіх проблем:

“Ключ до стабілізації ситуації на Сході знаходиться не в Києві, а в Москві. Як тільки вони перестануть підтримувати сепаратистів та терористів, ситуація швидко покращиться,” – заявив прем’єр Яценюк.

Штайнмайер висловив сподівання на швидке звільнення заручників і повернення захоплених адміністративних будівель, підкресливши важливість президентських виборів, призначених на 25 травня.

Візит Штайнмайера проходить в рамках реалізації «дорожньої карти» з врегулювання кризи в Україні, запропонованої Організацією з безпеки і співробітництва в Європі.

Росія, яка є членом ОБСЄ, вітала посередницькі зусилля організації і виступила на підтримку «дорожньої карти».

План ОБСЄ, представлений в понеділок президентом Швейцарії Дідьє Буркхальтером, пропонує: відмову від насильства, роззброєння, національний діалог і проведення президентських виборів 25 травня.

Тим часом, за повідомоенням, у Брюсселі у вівторок має бути підписаний меморандум про виділення Євросоюзом допомоги в один мільярд євро. Загалом цього року від різних міжнародних фінансових організацій Україна має отримати 14 мільярдів доларів допомоги.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG