Спеціальні потреби

Туреччина погрожує розірвати відносини з Ізраїлем


Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що його країна розірве дипломатичні відносини з Ізраїлем, якщо Тель-Авів не вибачиться за рейд, вчинений загонами спеціального призначення на гуманітарний караван, який прямував у сектор Газа. У результаті інциденту загинуло восьмеро громадян Туреччини й один американець турецького походження.

В інтерв’ю, опублікованому у понеділок в газеті «Хюррієт», Давутоглу заявив, що відносини з Ізраїлем будуть розірвані, якщо Тель-Авів не вибачиться, або не погодиться на висновки міжнародного розслідування обставин рейду 31-го травня.

Проте, у п’ятницю прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що такого вибачення не буде.

Виступаючи по ізраїльському державному телебаченні, Нетаньягу висловив жаль з приводу загибелі людей внаслідок рейду, проте заявив, що Ізраїль не може вибачитися за те, що його солдати були змушені обороняти себе, аби уникнути «лінчування».

Нетаньягу також відкинув ідею виплати Ізраїлем будь-якого відшкодування Туреччині за вбивство турків.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG