Спеціальні потреби

Від вибуху бомби в Туреччині загинуло восьмеро і поранення отримало понад сто людей


Знищений вибухом автомобіль у місті Діярбакир
Знищений вибухом автомобіль у місті Діярбакир

Державне агентство новин Туреччини повідомило, що в результаті вибуху замінованого автомобіля в місті Діярбакир, що в південно-східному районі країни, щонайменше восьмеро людей загинуло і понад 100 отримали поранення.

Офіційні особи кажуть, що атака сталася неподалік відділення поліції після арешту співлідерів прокурдської Народно-демократичної партії, другого за величиною опозиційного угруповання в парламенті і щонайменше 11 членів партії, яка має найбільшу підтримку в курдському регіоні.

У рамках слідства в справі тероризму по всій Туреччині протягом ночі арештовано представників лівих і прогресивних сил.

Бюро губернатора Діярбакира заявило, що відповідальність за атаку взяла на себе Робітнича партія Курдистану. Ця партія вже протягом трьох десятиліть веде боротьбу проти турецької влади.

За останні 18 місяців в Туреччині сталося чимало кривавих бомбових атак, у відповідальності за які запідозрюють курдських екстремістіа і бойовиків «Ісламської держави».

Двох співлідерів переважно прокурдської Народно-демократичної партії Селагаттіна Деміртаса і Фігена Яксекдага звинувачують у тому, що вони підтримують ідеологічні принципи Робітничої партії Курдистану.

Тимчасом представниця Європейського Союзу з питань закордонної політики і питань безпеки Фредеріка Моґеріні заявила на сторінці у Twitter, що вона «дуже занепокоєна» з приводу арешту обох турецьких законодавців.

Дивіться також: В Україні стало легше вести бізнес: бізнесмени й експерти зі США відзначають позитивні зміни

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG