Спеціальні потреби

Політика Клінтон щодо Сирії призведе до Третьої світової війни - Трамп


Дональ Трамп
Дональ Трамп

Кандидат у президенти США від Республіканської партії закликає зосередитися на боротьбі з «Ісламською державою», а не на громадянській війні в Сирії

Республіканський кандидат у президенти Дональд Трамп заявив, що політика демократки Гілларі Клінтон щодо Сирії призведе до нової світової війни.

«Ми повинні зосередитися на «Ісламській державі». Ми не повинні фокусуватися на Сирії», - заявив Трамп в інтерв'ю інформаційному агентству Reuters. - Справа закінчиться Третьою світовою війною, якщо будемо слухати Гілларі Клінтон».

У сирійському конфлікті Росія та Іран підтримують президента Башара Асада в боротьбі з повстанцями. У той же час збройна опозиція отримує підтримку від таких країн, як США, Туреччина і Саудівська Аравія.

Трамп заявив Reuters, що роль Асада в майбутньому Сирії для нього стоїть на другому місці після здобуття перемоги у боротьбі з «Ісламською державою». За його словами, влада сирійського лідера сильніша сьогодні в порівнянні з ситуацією три роки тому.

Передвиборчий штаб Клінтон піддав Трампа критиці за підтримку російського президента Володимира Путіна, який хоче, щоб Асад залишався при владі.

«Він знову, як папуга, повторює тези Путіна і грає на страхах американців, при цьому відмовляючись накреслити будь-які власні плани щодо боротьби з ІДІЛ або полегшення гуманітарних страждань в Сирії», - заявив представник штабу Клінтон Джессі Леріх.

Дивіться також: Все, що потрібно знати про соціальні опитування під час виборів у США

Все, що потрібно знати про соціальні опитування під час виборів у США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG