Спеціальні потреби

Трамп заявив, що не закликав до застосування насильства проти Клінтон


Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп запропонував поборникам права на носіння зброї проявити активність і не допустити, щоб його суперниця, демократ Гілларі Клінтон, призначила ліберальних суддів до Верховного суду США.

Заява Трампа викликала новий шквал критики в період, коли кандидат намагається уникати спірних ситуацій.

«Якщо вона буде призначати своїх суддів, то ви нічого не зможете зробити, - сказав він на передвиборному мітингу у Північній Кароліні. - Хіба що люди, які підтримують Другу поправку (до Конституції США – Ред.), зможуть щось зробити, не знаю».

Друга поправка до Конституції США гарантує право на зберігання та носіння вогнепальної зброї.

Перед цим Трамп представляв свої аргументи проти Клінтон, яка лідирує в національних опитуваннях громадської думки.

Можна було бачити, як деякі учасники передвиборної зустрічі, що сиділи за Трампом, здригнулися при його словах.

Штаб Клінтон назвав ці висловлювання Трампа «небезпечними». «Людина, яка хоче стати президентом США, не може жодним чином натякати на насильство», - йдеться в заяві демократів.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі побачив в заяві Трампа заклик до вбивства.

У відповідь на прохання пояснити, що Трамп мав на увазі, його команда заявила, що кандидат закликав прихильників Другої поправки мобілізувати виборців на його підтримку і голосувати за нього 8 листопада.

«Це називається сила єдності. Люди, що підтримують Другу поправку, мають дивовижний дух і дуже згуртовані, що дає їм велику політичну силу», - йдеться в заяві штабу Дональда Трампа. Сам кандидат заявив, що фраза про те, що прихильники права на носіння зброї можуть «щось зробити» в разі, якщо Клінтон стане президентом, не є закликом до насильства проти кандидата від демократів.

«ЗМІ роблять відчайдушні спроби відволікти від того, що Клінтон виступає проти Другої поправки. Я сказав, що прихильники поправки повинні організуватися і проголосувати, щоб врятувати нашу Конституцію!», - написав Трамп у Twitter.

Дивіться також: Знайомтесь "Трампономіка 101": Республіканець обіцяє радикально скоротити податки

Знайомтесь "Трампономіка 101": Республіканець обіцяє радикально скоротити податки. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG