Спеціальні потреби

Щоб не пустити "друга Путіна" у держсекретарі США достатньо буде кількох сенаторів...


Рекс Тіллерсон, виконавчий директор ExxonMobil, запропонований Трампом у держсекретарі США.
Рекс Тіллерсон, виконавчий директор ExxonMobil, запропонований Трампом у держсекретарі США.
Чи зірвуть налаштовані проти Росії сенатори призначення Тіллерсона державним секретарем США?
Пол Сонне, журналіст

Для того щоб кандидатура Рекса Тіллерсона, якого називають близьким до Москви, не пройшла схвалення у Сенаті США за певних умов буде достаньо трьох голосів сенаторів. На це звертає увагу журналіст впливового видання The Wall Street Journal Пол Сонне у Twitter.

"Чи зірвуть налаштовані проти Росії сенатори призначення Тіллерсона державним секретарем США? Потенційно для цього необхідна незгода лише 3 республіканських сенаторів", - твітує Сонне.

Кандидатура Тіллерсона, який не приховує своїх близьких стосунків із Путіним, потребує затвердження у Сенаті, де за наслідками останніх виборів Республіканська партія матиме більшість : 52 сенатори проти 48 у Демократичної партії.

Республіканська партія матиме більшість : 52 сенатори проти 48 у Демократичної партії
Баланс сил у Сенаті

"Таким чином адміністрація Трампа може покладатись на дуже маленьку більшість у Сенаті, у випадку, якщо демократи вирішать блокувати будь-яку кандидатуру від Трампа. За таких умов шанси будь-якого кандидата на затвердження серйозно зменшуватимуться, якщо якісь сенатори-республіканці відмовлять йому у підтримці. Хоча подібне дуже рідко відбуваєтья на початку президентського терміну новообраного лідера держави", - пише видання.

Свої зауваження щодо кандидатури Тіллерсона вже висловили ряд впливових сенаторів-республіканців: Джон Маккейн, Марко Рубіо та Ліндсі Ґрем.

Дивіться також: Колегія виборників попросила про брифінг щодо російського втручання у вибори перед їх остаточним голосуванням

XS
SM
MD
LG