Спеціальні потреби

Прем’єр-міністр Таїланду вважає, що вимоги протестувальників – неконституційні


Антиурядові протестувальники перед будинком поліції в Бангкоку
Антиурядові протестувальники перед будинком поліції в Бангкоку
Прем’єр-міністр Таїланду Їнглак Чинават заявила, що вона не може виконати вимог антиурядової опозиції, бо вони неконституційні.

У прес-конфереції, яка в понеділок передавалася по-телебаченню, прем’єр-міністр підтвердила, що в неділю ввечір вона мала зустріч з лідером антиурядових протестів. Вона сказала, що зустріч відбулася за сприяння збройних сил, які, за її словами, зберігають нейтралітет у конфлікті.

Вона сказала репортерам,що вимоги лідера опозиції, щоб вона подала у відставку, розпустила парламент і передала владу необраній «народній раді», неможливе, бо це не відповідає законам.

Прем’єр-міністр заявила, що вона бажає зробити все можливе, щоб люди були задоволені, але те, що вона може зробити, мусить бути легальним і відповідати конституції.

Вона зробила ці заяви в час, коли поліція і далі застосовує сльозогінний газ, водомети і гумові кулі проти тисяч протестувальників, які намагаються захопити урядові будинки в Бангкоку.

Протестувальникии визначили неділю як «день перемоги» для усунунення уряду, проте їм не вдалося захопити бюро прем’єр-міністра в будинку уряду, ані зайняти інші державні будинки.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG