Спеціальні потреби

У Таїланді протестувальники захопили штаб-квартиру збройних сил


Пронад тисяча протестувальників вдерлися до штаб-квартири збройних сил у столиці Таїланду Бангкоку, вимагаючи, щоб прем’єр-міністр Йінглак Чинават подала у відставку.

Військові представники кажуть, що протестувальники висунули вимогу, щоб збройні сили приєдналися до їх боротьби за повалення уряду.

Опозиційнгі демонстранти поширили свої протести по всій столиці, обіцяючи, що вони захоплять усі урядові міністерства до часу відставки прем’єр-міністра.

У четвер у парламенті відбулося голосування в справі довір’я урядові пані Чинават. Проте 297 законодавців голосували на підтримку Чинават 134 голосували проти вотуму довір’я. Проти прем’єр-міністра висувають звинувачення у корупції. Однак вона відмовилася подати у відставку і закликала до діалогу для врегулювання протистояння. Вона також обіцяла, що не застосує сили проти демонстрантів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG