Спеціальні потреби

Мільйони мешканців Азії покидають свої домівки через природні катаклізми


Азійський банк розвитку попереджає, що екстремальні кліматичні зміни, викликані глобальним потеплінням, у найближчі роки витіснять мільйони людей із Азійсько-Тихоокеанського регіону.

В оприлюдненому у вівторок звіті зазначено, що понад 42 мільйони мешканців регіону вже змінили своє місце проживання через екологічні катастрофи, які трапилися за останні два роки. За словами представників Азійського банку розвитку, зміни клімату вже найближчим часом можуть призвести до разючого збільшення кількості переселенців.

За даними звіту, проблема ускладнюється ще й тим, що значна частина населення сільських районів переселяється у переповнені мегаполіси, більшість з яких розташовані у вразливих до стихій прибережних районах.

Представники банку закликають уряди країн Азійсько-Тихоокеанського регіону зміцнювати інфраструктуру у великих містах, вдосконалити програму запобігання стихійним лихам, а також посилити захист мігрантів, які покинули свої оселі через стихійні лиха.

За останні роки жертвами нищівних повеней у регіоні стали Таїланд, Китай, Камбоджа, В’єтнам, Філіппіни та Північна Корея. У той же час, багато країн також постраждали від великих посух.

Згідно із дослідженням, 10 країн, найбільш уразливих до зміни клімату, розташовані саме в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Найбільша загроза стоїть перед Бангладеш, Індією, Непалом, Філіппінами, Афганістаном та Бірмою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG