Спеціальні потреби

Обама зустрівся з лідерами Китаю і Японії за лаштунками саміту АСЕАН


Завершуючи своє турне країнами Південно-Східної Азії, президент США Барак Обама назвав американсько-китайські відносини «конструктивними» та основаними на принципах співробітництва.

Під час зустрічі з головою Держради КНР Вень Цзябао, яка відбулася за лаштунками саміту АСЕАН у Пномпені, Барак Обама заявив, що Вашингтону і Пекіну слід разом працювати для добра глобальної економіки.

Це мабуть остання офіційна зустріч Обами з китайським прем’єром, який у найближчому майбутньому залишає цю посаду. Вень Цзябао також наголосив на важливості американсько-китайських відносин.

У вівторок, президент Обама також провів переговори з прем’єр-міністром Японії Йосіхіко Нодою. Між Японією і Китаєм точиться гостра територіальна суперечка навколо безлюдного острівного архіпелагу.

Президент Обама та інші лідери взяли участь у саміті Асоціації країн Південно-Східної Азії (АСЕАН), який проходив у столиці Камбоджі - Пномпені.

У ході триденної поїздки, президент Обама також відвідав Таїланд та Бірму.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG