Спеціальні потреби

На мирних переговорах у Женеві Лахдар Брагімі проведе наради з Росією і США


Спеціальний посланник ООН і Ліги арабських держав Лахдар Брагімі (л) зі своїм радником
Спеціальний посланник ООН і Ліги арабських держав Лахдар Брагімі (л) зі своїм радником
Другого дня мирних переговорів у Женеві представники сторін сирійського конфлікту мали розмови віч-на-віч. Тимчасом спеціальний посередник ООН і Ліги арабських держав Лахдар Брагімі готується мати розмови з дипломатми двох країн, які допомогли влаштувати мирні переговори.

Організація ООН повідомила в середу, що плановану на п’ятницю зустріч між Брагімі, заступником російського міністра закордонних справ Геннадієм Гатіловим і заступником державного секретаря США Венді Шерман перенесено на четвер.

Перед мирними переговорами у середу Брагімі мав окрему зустріч з Гатіловим.

У середу вранці російські ЗМІ посилалися на Гатілова, який мав сказати, що Росія не підтримає проекту резолюції Ради Безпеки ООН щодо гуманітарної допомоги, кажучи, що вона «неприйнятна» і опрацьована як попередження про військове втручання.

На спільній з президентом Франції Франсуа Олландом прес-конференції у вівторок Барак Обама сказав, що – за винятком Росії – існує «велика одностайність» серед членів Ради Безпеки щодо резолюції про більший доступ для працівників організацій допомоги до сирійського населення.

Водночас проект резолюції погрожує санкціями тим, хто перешкоджає у постачанні допомоги.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG