Спеціальні потреби

Сирійський уряд візьме участь у черговому раунді мирних переговорів у Женеві


Сирійський уряд повідомив, що його представники візьмуть участь у другому раунді мирних переговорів у Женеві. Ці переговори дотепер не мали успіху, зокрема якщо йдеться про закінчення в країні громадянської війни.

Заступник міністра закордонних справ Фейсал Макдад заявив у п’ятницю по державному телебаченню, що Дамаск візьме участь у переговорах, які мають відновитися 10 лютого.

На переговорах минулого місяця сирійський уряд і підтримувана Заходом опозиція не змогли домовитись про зменшення хвилі насильства або покращення доступу для надання населенню гуманітарної допомоги.

Все-таки висловлювалась надія, що допомога змогже надійти раніше до оточеного, контрольованого повстанцями міста Гомс після повідомлення про досягнення угоди, що цивільні зможуть залишити район.

У четвер ООН привітала угоду, яка також дозволила б працівникам організацій допомоги постачити допомогу приблизно 2500 людей.

Представник ООН заявив Голосу Америки, що ця гуманітарна організація та її партнери зосередили продовольство, медикаменти та іншу допомогу в недалекому районі і готові постачити її у можливо найближчому часі.

Старе місто Гомс відрізане від гуманітарної допомоги уже протягом понад одного року.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG