Спеціальні потреби

ООН запросила Іран на мирні переговори щодо Сирії


Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун
Організація Об’єднаних Націй офіційно запросила Іран на довгоочікувані мирні переговори щодо Сирії, які мають розпочатися у Швейцарії в середу. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив репортерам у неділю, що, на його думку, Іран «повинен бути частиною розв’язки в Сирії» і що міністр закордонних справ Джавад Заріф запевнив його, що Іран розуміє основи переговорів.

Проте головна опозиційна Сирійська національна коаліція не бажає, щоб Іран брав участь у переговорах і заявила, що відмовиться від участі, якщо Пан Гі Мун не відкличе запрошення.

Представниця Державного департаменту США Джен Сакі заявила, що Сполучені Штати «глибоко занепокоєні» з приводу підтримки Іраном уряду президента Сирії Башара аль-Асада та що Іран мусить погодитись на цілі мирної конференції або бути позбавлений запрошення.

В оприлюдненому в понеділок інтерв’ю президент Башар аль-Асад заявив Французькому агентству новин, що конференція мусить зосередитись на питанні тероризму, і що його сили борються з екстремістським угрупованням, а не з народним повстанням.

Протягом трьох років кризи сирійський уряд рутинно називає опозиційних бойовиків терористами.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG