Спеціальні потреби

США: сирійські війська застосували хімічну зброю проти повстанців


Американські офіційні особи заявили, що Вашингтон готується постачити зброю сирійським повстанцям. Це повідомлення вже викликало позитивну реакцію з боку європейських союзників США.

Рішення винесено після того, як представники Білого дому заявили, що у звіті розвідки сказано про знайдення переконливих доказів, що торік Дамаск застосував хімічну зброю, включно з отруйним газом зарин, на невелику шкалу проти сирійських повстанців.

У відповідь на це заступник радника з національної безпеки Бен Роудс заявив у четвер, що президент Барак Обама вирішив дозволити надати сирійській опозиції «пряму військову підтримку». Американські офіційні особи пізніше визнали, що ця підтримка включає як зброю, так і боєприпаси.

Міністр оборони Великобританії Вільям Гейґ сказав у п’ятницю, що його країна згідна з американською оцінкою щодо застосування хімічної зброї і закликав до «сильної, рішучої» відповіді з боку міжнародної громадськості.

Також генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмусен привітав те, що він назвав «прозорою американською заявою» Він сказав, що застосування хімічної зброї «абсолютно неприйнятне» і закликав Сирію дозволити слідчим ООН перевірити ці повідомлення

Однак Росія, яка є союзницею Сирії, заявила, що докази, представлені США, непереконливі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG