Спеціальні потреби

ООН: рівень насильства в Сирії - безпрецедентний


Голова моніторингової місії ООН у Сирії генерал-майор Роберт Муд заявив, що насильство в країні досягло безпрецедентного рівня. Він зазначив, що для поновлення роботи неозброєних спостерігачів, яку було призупинено минулого місяця, необхідна повна імплементація угоди з припинення вогню.

Муд зробив таку заяву у четвер саме коли сирійські війська зводили бої з антурядовими повстанцями по всій країні.

У розмові з кореспондентами у Дамаску, генерал Муд сказав, що ескалація насилля перешкоджає членам наглядової місії ООН, завданням яких є спостерігати, перевіряти, звітувати, як також сприяти започаткуванню місцевого діалогу. Він зазначив, що консолідація восьми баз місії у регіональні центри поліпшить її ефективність, проте він не входив у подробиці.

Генерал Муд заявив, що міжнародна громадськість має «моральний і політичний» обов’язок перед сирійським народом.

Муд призупинив роботу наглядової місії ООН у Сирії 16 червня з уваги на небезпечні для спостерігачів умови в країні.

Тим часом міністр закордонних справ Іраку Зебарі заявив, що Багдад посідає достовірні розвіддані про те, що бойовики аль-Кайди в Іраку перетинають кордон і чинять напади на сирійській території.

Президент Сирії Башар Асад твердить, що відповідальність за більшість насилля в країні несуть інооземні терористи, в тому числі і бойовики, пов’язані з мережею аль-Кайда.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG