Спеціальні потреби

ООН: від лютого в Сирії різко посилились бої


Експерти ООН кажуть, що в Сирії «різко посилились» бої, незважаючи на зобов’язання як урядових, так і опозиційних сил припинити насильство, відповідно до мирного плану, що його запропонував міжнародний посланник Кофі Аннан.

В оприлюдненому в середу Радою ООН з прав людини документі експерти заявили, що ситуація в Сирії «погіршується небезпечно і швидко». У ньому також сказано, що існують докази зловживань щодо прав людини з обох сторін, але що порушення з боку сирійських урядових військ «тривожного» масштабу.

У випадку атаки на місто Гула, що трапилася 25 травня, і в якій загинуло 108 людей, проурядові сили, можливо, відповідальні за «багато смертних випадків». Проте в документі також сказано, що не можна виключити ролі опозиційних та іноземних сил, і що в цій справі продовжуватиметься слідство.

Призначений ООН слідчий Пауло Піньейро заявив, що очолена ним група експертів була особливо занепокоєна повідомленнями, що опозиційні сили використовують дітей для медичних та кур’єрських послуг, що загрожує їм смертю або пораненням.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG