Спеціальні потреби

Асад: сирійський уряд веде «глобальну війну»


Президент Сирії Башар аль-Асад заявив, що його уряд веде «війну і регіональну, і глобальну» і, що його військам потрібно більше часу для того, щоб перемогти у конфлікті з антиурядовими силами, які намагаються усунути його від влади.

Асад зробив таку заяву саме в той час, як бої між повстанцями і сирійськими військовими силами відновилися поблизу військового аеропорту Тафтаназ, який розташований на шляху між містами Алеппо та Ідліб на півночі країни.

В інтерв’ю сирійському телеканалу «Аддунія» Асад сказав, що урядові сили просуваються вперед, хоча результат війни ще не вирішений.

Сирійський президент, який поклявся перемогти повстанців, з похвалою висловився про армію і сили безпеки країни, називаючи їх поведінку «героїчною». Він також відкинув «нереалістичну» ідею створення гуманітарної буферної зони на сирійській території.

У середу міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу сказав, що його країна обговорювала з ООН можливість надання притулку сирійським біженцям на території Сирії і, що Анкара сподівається на те, що Об’єднані Нації вдадуться до конкретних заходів для реалізації такої пропозиції.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG