Спеціальні потреби

Екс-прем’єр Сирії: уряд знаходиться на межі розвалу


Колишній прем’єр-міністр Сирії Ріяд Гіджаб, який перейшов на бік опозиції, заявив, що уряд президента Башара аль-Асада перебуває на грані економічного та морального колапсу і контролює лише близько 30% території країни.

Гіджаб зробив таку заяву у вівторок під час свого першого публічного виступу з часу приєднання до повстанців минулого тижня.

Тим часом, міністр оборони США Леон Панетта висловив упевненість у тому, що Сполучені Штати зможуть забезпечити безполітну зону над Сирією, проте він зазначив, що поки що такого «важливого рішення» не було винесено.

У розмові з кореспондентом інформаційного агентства Associated Press, американський міністр оборони сказав, що США розглядають різні можливі плани дії для Сирії. Він підкреслив, одначе, що вільну від польотів зону важко запровадити і, що такий варіант не знаходиться у списку головних пріоритетів.

Міністри закордонних справ ісламських держав погодилися внести пропозицію щодо призупинення членства Сирії в Організації ісламського співробітництва. Про це рішення стало відомо напередодні дводенного екстреного саміту групи, який відкривається у вівторок у Мецці. Для набуття чинності, пропозицію мусять прийняти голови держав ОІС.

Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Валері Еймос розпочинає у вівторок триденну подорож до Сирії та Лівану для того, щоб привернути увагу до загострення гуманітарної ситуації у Сирії. Запланована низка розмов зі сирійськими чиновниками та представниками сирійського Червоного Півмісяця.

У Китаї, міністр закордонних справ країни матиме переговори з спеціальним посланцем президента Асада. Китай також розглядає можливість проведення зустрічі з представниками сирійської опозиції.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG