Спеціальні потреби

У вівторок президент Південного Судану відвідає Хартум


Президенти Судану і Південного Судану
Президенти Судану і Південного Судану
Президент Південного Судану Салва Киїр планує у вівторок відвідати Судан для розмов зі своїм партнером, щоб уникнути припинення трансферу нафти через кордон.

Обидва уряди погодились цього року розрядити напруження між обома країнами і відновити трансфер нафти з Південного Судану, який не має доступу до моря, через Судан до Червоного моря.

Міністр закордонних справ Південного Судану Барнаба Маріаль Бенджамін заявив Голосу Америки, що президенти Киїр і Омар аль-Башир ведуть телефонні наради і матимуть зустріч для продовження розмов про справи, які вимагають ще врегулювання.

Судан погрожував припинити до п’ятниці трансфер нафти з Південного Судану, якщо він не розірве зв’язків з повстанцями, які ведуть операції у районі спірного кордону.

Бенджамін підкреслив, що Південний Судан повторно заперечував, що він підтримує повстанців.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG