Спеціальні потреби

Хоча в Південному Судані продовжуються бої – не припиняються також мирні переговори


Солдат армії Південного Судану
Солдат армії Південного Судану
Суперницькі сторони у конфлікті в Південному Судані провели в понеділок чергові мирні переговори. Водночас повстанці повідомили про запеклі сутички з урядовими силами.

Журналістка Марта ван дер Вольф, яка перебуває на місці мирних переговорів у столиці Ефіопії Аддис-Абебі, повідомляє, що урядовій і повстанській делегаціям передано для обміркування найновіші пропозиції про припинення вогню. У вівторок вони матимуть прямі переговори.

Досягнення угоди про припинення вогню стримує відмова уряду Південного Судану щодо звільнення 11 політичних в’язнів, чого вимагають повстанці.

Міністр закордонних справ Південного Судану Барнаба Маліал Бенджамін заявив Голосу Америки, що офіційні особи прискорять «юридичні процедури» проти затриманих, яких звинувачено у змові з метою усунути від влади нинішній уряд.

Генерал повстанських сил заявив репортерам в Аддис-Абебі, що повстанці відкинули атаки урядових сил у двох районах і близькі захоплення міста Малакал. Поки що не було підтвердження цієї інформації з незалежних джерел.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG