Спеціальні потреби

Розпочинаються мирні переговори між урядом і повстанцями Південного Судану


У столиці Ефіопії відкриваються переговори між представниками суперницьких сторін у конфлікті в Південному Судані. Метою переговорів є покласти край кількатижневій хвилі насильства, в результаті якої вже загинуло понад 1000 людей.

Президент Салва Киїр та лідер повстанців Рієк Мачар надсилають делегації до столиці Ефіопії Аддис-Абеби, де вони вестимуть переговори під егідою регіонального блоку IGAD.

Криваві сутички у найновішій державі світу розпочалися в середині грудня, коли президент Киїр, який походить з племені динка, звинуватив Мачара з племені нуерів у спробі державного перевороту.

У вівторок повстанці знову відбили місто Бор. Минулого тижня на короткий час вони зайняли місто, після чого їх витіснили з нього урядові війська.

Сполучені Штати привітали мирні переговори і ще раз закликали до негайного припинення збройних сутичок. Представниця Ради національної безпеки Кейтлін Гейден заявила, що Сполучені Штати відмовлять у підтримці тим, хто намагається захопити владу і «вважатимуть відповідальними лідерів, які очолюють свої сили».

Організація Об’єднаних Націй заявила, що хвиля насильства змусила десятки тисяч людей покинути свої домівки.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG