Спеціальні потреби

У Сомалі стався спалах поліомієліту


Організація Об’єднаних Націй повідомила про спалах паралізуючого поліомієліту, незважаючи на заходи контролювати хворобу.

Бюро ООН з координації гуманітарної допомоги заявило в п’ятницю, що в Сомалі підтверджено 105 випадків зараження поліомієлітом, переважно на півдні країни. Повідомлено також, що 10 випадків зараження підтверджено в сусідній Кенії і один випадок у районі Сул у Сомаліленді.

Бюро ООН заявило, що відсутність умов безпеки в південному і центральному районах Сомалі перешкоджає в поточній кампанії вакцинації, в результаті чого приблизно 600 тисяч дітей залишились уразливими на зараження хворобою.

Як повідомляється, на в’їздах і виїздах до недоступних районів встановлено пункти вакцинації, щоб припинити поширення хвороби.

Відсутність безпеки в деяких районах Сомалі спонукала цього тижня організацію Лікарі без кордонів повідомити про виведення свого персоналу країни.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG