Спеціальні потреби

Представники України повинні бути присутні на всіх переговорах - Washington Post


Газета Washington Post піддала критиці адміністрацію президента Барака Обами за «незбалансований», на думку видання, підхід до України, після того як голови зовнішньополітичних відомств Росії та США днями провели переговори з вирішення української кризи, але не запросили на них представників України.

«Адміністрація Обами наполягає, що не обговорюватиме майбутнє України з Росією через голову української сторони, - йдеться в редакційній статті Washington Post. - Але, судячи з усього, щось дуже схоже на це відбувається після телефонної розмови Володимира Путіна і президента Обами в п'ятницю».

Газета нагадує, що за версією Білого дому, президент Росії зателефонував, щоб «обговорити пропозиції США про дипломатичне врегулювання ситуації», а «президент Обама запропонував Росії дати на них конкретну письмову відповідь».

Після цього держсекретар Керрі терміново вилетів до Парижа для зустрічі з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Представників України на цій зустрічі не було, зазначає видання.

Після чотиригодинних переговорів обидва дипломати вийшли до журналістів, щоб повідомити, як сказав Керрі, що вони «погодилися працювати з урядом і народом України», щоб забезпечити дотримання таких «пріоритетів», як «права національних меншин», «інклюзивний процес конституційної реформи», а також «вільні й чесні вибори».

«Хоча цілком доречно пропонувати Росії дипломатичний вихід із кризової ситуації, адміністрація США демонструє незбалансований підхід до України, - зазначає газета. - Вона повинна наполягати, щоб представники України були присутні на всіх переговорах, і щоб питання Крим знову стаяло на порядку денному. З продовженням переговорів, повинна продовжуватися і робота над санкціями. Тут можна почати зі санкціями проти українських і російських компаній, які розкрадають активи і майно в Криму», - йдеться в редакційній статті газети Washington Post.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG