Спеціальні потреби

Санкції проти Росії продовжено на півроку


Посли європейських країн продовжили санкції щодо активів та заборону на видачу віз для 146 фізичних і 37 юридичних осіб, які загрожували українській територіальній цілісності. Рішення продовжити дію санкцій на шість місяців було прийняте у середу, за тиждень до крайнього терміну 15 вересня. Санкції були вперше введені у березні 2014 року у відповідь на протизаконну анексію Криму Росією.

Андерс Фог Расмусен, колишній генеральний секретар НАТО і новий радник президента України, заявив, що якщо Росія продовжуватиме ухилятися від свого зобов’язання виконувати Мінські домовленості і дестабілізуватиме Донбас, країни Заходу і члени НАТО можуть забезпечити Україну смертельною оборонною зброєю.

Словаччина має намір допомогти збільшити поставки газу в Україну. Про це заявив прем’єр-міністр Роберт Фіцо після зустрічі з українським колегою Володимиром Гройсманом, згідно з інформацією прес-служби Кабінету міністрів України.

Київ готується до зустрічі лідерів держав з України, Німеччини, Росії та Франції у так званому «Нормандському форматі», повідомив заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв. За його даними, переговори, анонсовані раніше цього тижня президентом Франції Франсуа Олландом, можливо, відбуватимуться у Берліні на запрошення канцлера Німеччини.

Дивіться також: Що таке процес канонізації та чи буде визнано святим Андрея Шептицького

Що таке процес канонізації та чи буде визнано святим Андрея Шептицького? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:54 0:00

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG