Спеціальні потреби

WSJ: США розглядають введення санкцій проти Росії у відповідь на хакерську атаку


Адам Шифф
Адам Шифф

Газета пише, що влада вважає, що за зломом пошти демократів був російський уряд.

Американські органи влади обговорюють питання про те, чи потрібно відповісти на злом комп’ютерних систем Демократичної партії економічними санкціями проти Росії, проте поки що не прийшли до конкретного вирішення, повідомляє газета Wall Street Journal.

Як повідомляє газета з посиланням на «близьких до справи людей», щоб ввести санкції, необхідно буде публічно звинуватити Росію або хакерів, що користуються її підтримкою, в скоєнні злому і подальшому оприлюдненні компрометуючої інформації.

ФБР і розвідувальні органи вже розслідують зломи, і кілька чиновників дали зрозуміти, що їх майже напевно зробили хакери, пов’язані з російським урядом.

Росія заперечує будь-яку причетність до справи, однак ряд компаній, що спеціалізуються на кібербезпеці, також опублікували звіти, що пов’язують злом з російськими хакерами, зазначає газета.

Член Палати представників Адам Шифф, найбільш високопоставлений демократ в комітеті з розвідки, розповів, що минулого тижня комітет прослухав брифінг з цього питання. На його думку, «коли адміністрація прийде до висновку, що у неї достатньо доказів, їй потрібно буде публічно про це заявити і прийняти будь-які інші необхідні заходи».

За даними Wall Street Journal, процес прийняття рішення про санкції може затягнутися надовго. Навіть якщо влада США дійшла висновку, що за зломом стояла Росія, необхідно вирішити, чи заявляти про це публічно, а потім продумати можливі реакції.

Між США і Росією є розбіжності з багатьох питань, від війни в Сирії до анексії Криму, нагадує газета. Владі США потрібно буде вирішити, чи варто цей епізод подальшої ескалації напруженості.

Тим часом газета New York Times повідомила, що масштаби злому виявилися більшими, ніж передбачалося спочатку: хакери зламали приватні акаунти електронної пошти більше 100 партійних чиновників і організацій.

У зв’язку з цим ФБР розширило своє розслідування, і агенти почали повідомляти численних демократів, що їх пошту могли зламати російські хакери, пише газета.

Судячи з усього, головною метою хакерів були акаунти представників передвиборчого штабу Гілларі Клінтон і працівників партійного апарату, а також ряду партійних організацій, додає New York Times.

Дивіться також: Росія проігнорувала вимоги надати докази "українського тероризму" - посол України в ООН

Росія проігнорувала вимоги надати докази "українського тероризму" - посол України в ООН. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:06 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG