Спеціальні потреби

Обама розповів про теми зустрічі з Путіним на саміті «Великої двадцятки»


Президент Обама в Китаї
Президент Обама в Китаї

Лідери США і Росії торкнулися конфліктів в Україні та в Сирії і проблеми кібербезпеки.

Президент США Барак Обама в понеділок провів підсумкову прес-конференцію на завершення саміту «Великої двадцятки» в Ханчжоу. Він торкнувся деяких тем, які піднімав на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, а також висловився з інших питань міжнародного порядку денного.

Обама, зокрема, підтвердив позицію США щодо збройного конфлікту на Донбасі. За його словами, до тих пір, поки Мінські угоди про врегулювання конфлікту на сході України не будуть виконані, США не знімуть з Росії санкції, введені у відповідь на дії Росії проти України.

Торкаючись ситуації в Сирії і переговорів США і Росії за умовами врегулювання конфлікту, Обама зазначив наявність «браку довіри», незважаючи на «продуктивні» переговори про припинення вогню. Проте, повідомив Обама, в найближчі дні глави зовнішньополітичних відомств обох країн продовжать працювати в напрямку досягнення угоди.

В ході зустрічі з російським президентом Обама також обговорив проблему кібербезпеки. За його словами, розслідування конкретних хакерських зломів у ході зустрічі не обговорювалися. Обама підкреслив, що країни повинні утриматися від переходу в еру ескалації кібератак, порівнявши цю небезпеку з гонкою озброєнь.

В ході прес-конференції Обама закликав країни, що входять до складу «двадцятки» до активізації співпраці, щоб підтримати зростання світової економіки. Країни «двадцятки», яка об’єднує 19 найбільших економік світу і Європейський Союз, сумарно забезпечують 85% світового ВВП і 80% світової торгівлі. На території країн «двадцятки» проживає дві третини населення планети.

Обама також зазначив, що не очікував безпроблемного шляху для торговельного пакту Транс-Тихоокеанського партнерства, проте він планує його прийняття, вважаючи, що його вступ в силу принесе позитивні результати.

Напередодні візиту в Лаос, який стане першим відвідуванням президента США цієї країни, Обама сказав, що багато що може бути зроблено для вирішення «питань спадщини», в тому числі проблеми боєприпасів, які до сих пір залишаються в Лаосі.

Дивіться також: Що таке процес канонізації та чи буде визнано святим Андрея Шептицького

Що таке процес канонізації та чи буде визнано святим Андрея Шептицького? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:54 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG