Спеціальні потреби

Уряд Південного Судану погодився на припинення вогню


Учасники нарад у Найробі
Учасники нарад у Найробі
Міжурядове регіональне об’єднання африканських країн повідомило, що уряд Південного Судану погодився на припинення вогню, яке могло б допомогти у покладенні краю збройним сутичкам, у результаті яких в країні вже загинуло більше тисячі людей.

Про це повідомлено в п’ятницю в столиці Кенії Найробі на закінчення зустрічі африканських регіональних лідерів. Із закликом до припинення боїв учасники нарад звернулися також до прихильників колишнього заступника президента Салви Киїра Рієка Мачара.

Збройні сутички в Південному Судані спалахнули 15 грудня, коли президент Киїр звинуватив Мачара у спробі державного перевороту. Проте Мачар заявив, що насильство є результатом чистки серед політичних супротивників президента Киїра.

Насильство незабаром перетворилося в міжетнічний конфлікт. Тепер члени племені динка, до якого належить президент Киїр, борються з етнічною групою нуерів, до якої належить Мачар.

На нарадах у Найробі президент Кенії Угуру Кеньятта закликав обидві сторони конфлікту в Південному Судані шукати компромісу. Він накреслив також ряд пропозицій, обміркованих на зустрічі.

Тимчасом збройні сутички продовжуються. Урядові сили борються з повстанцями за місто Малакал, що у штаті Верхній Ніл.

Представник армії Південного Судану заявив у четвер, що кожна із сторін контролює половину міста, розташованого в важливому регіоні видобування нафти.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG