Спеціальні потреби

Суд переніс попереднє слухання у справі Магнітського


Тверський суд Москви призначив адвоката юристові-аудитору фонду Hermitage Capital Сергію Магнітському, який помер у слідчому ізоляторі «Матроська тиша» в 2009 році. Магнітський звинувачується в ухиленні від сплати податків.

Раніше попередні слухання відкладалися через неявку в суді захисників Магнітського і глави інвестиційного фонду Вільяма Браудера, який також звинувачується в уникненні сплати податків.

Згідно з повідомленням, у понеділок відбулося попереднє засідання, яке перенесено на 18 лютого 11:00 у зв'язку з неявкою на засідання представників Магнітського і Браудера. Суд постановив призначити підсудним адвокатів. Наступне засідання також буде попереднім і знову відбудеться в закритому режимі.

Сергій Магнітський під час своєї роботи виявив масштабне податкове шахрайство, що коштувало російському бюджету понад 200 мільйонів доларів. Він повідомив про це слідчим прокуратури. Однак, замість розслідування справи, Магнітського самого заарештували 24 листопада 2008 року за звинуваченням у податковому шахрайстві.

Магнітський провів у слідчому ізоляторі 358 днів і помер 16 листопада 2009 року.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG