Спеціальні потреби

Республіканці продовжують атаку на угоду щодо ядерної програми Ірану


Сенатор Джон Маккейн
Сенатор Джон Маккейн

Республіканці у США продовжують критикувати попередню угоду про обмеження ядерної програми Ірану, досягнуту адміністрацією Барака Обами.

Мітт Ромні, який програв Обамі на президентських виборах 2012 року, виступив у неділю на телеканалі FoxNews і критично відгукнувся про потенційну угоду з Іраном, про яку домовилися США і п’ять інших світових держав.

«Це не угода, яка захистить нас і людей у всьому світі», – сказав він.

Ромні закликав до посилення економічних санкцій, введених Заходом і США проти Ірану в спробі утримати Тегеран від виготовлення ядерної зброї.

«Погана угоду гірша, ніж відсутність угоди», – сказав він.

Сенатор Джон Маккейн, якого Обама переміг на виборах 2008 року, також жорстко критикував угоду.

«Не підлягає сумніву, що версія ядерної угоди, викладена адміністрацією Обами, значно відрізняється від версії, описаної верховним лідером Ірану, в тому, що стосується інспекцій, зняття санкцій та інших критично важливих питань», – йдеться в суботній заяві Маккейна.

Виступаючи в недільних програмах новин, держсекретар США Джон Керрі заявив, що рамкова угода з Іраном – саме така, як її описує адміністрація президента Обами. Він додав, що російська сторона випустила заяву, в якій підтвердила вірність інформації про угоду, оприлюдненої Сполученими Штатами.

Керрі закликав опонентів опрацьовуваної ядерної угоди з Іраном у Конгресі «припинити вогонь», поки вони не побачать остаточний варіант угоди пізніше цього року. Він сказав, що адміністрація Обами повинна мати можливість вести переговори без жодного втручання до закінчення крайнього терміну досягнення остаточної угоди в червні.

За словами Керрі, в найближчі два дні він зустрінеться з законодавцями в рамках плану адміністрації Обами переконати законодавців, які вимагають, щоб рішення про зняття санкцій з Ірану приймалося тільки зі схвалення Конгресу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG