Спеціальні потреби

Путін розповів про те, як «рятував Януковича» і анексував Крим


В лютому 2014 році президент Росії Володимир Путін доручив службовцям органів безпеки зробити плани для «збережжя» життя Віктору Януковичу, який у той час був президентом України», і розпочати планування про анексію Криму.

«У трейлері документальної стрічки, який продемонстровано в неділю на першому каналі російського телебачення, Путін сказав, що він закликав офіційних осіб, включно з головами органів безпеки Росії і збройних сил прибути в Кремль і доручив їм бути готовими до вивезення Януковича з України, кажучи, що в іншому випадку проросійському президенту України загрожувала смерть.

Як відомо, Янукович був змушений залишити посаду і втекти до Росії на хвилі протестів прозахідної опозиції.

Путін розповів, що наприкінці зустрічі в Кремлі він сказав представникав органів безпеки і збройних сил: «Ми зобов’язані розпочати заходи для повернення Криму до складу Росії».

Трейлер фільму продемонстровано по державному телебаченню перед першою роковиною загарбання Росією українського Криму, що сталося 21 березня 2014 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG