Спеціальні потреби

Папа Бенедикт засуджує напади на християн


Папа Бенедикт засуджує напади на християн
Папа Бенедикт засуджує напади на християн

Папа Бенедикт засудив смертоносні напади в день Різдва на церкви у Нігерії і на Філіппінах, назвавши їх «абсурдним насильством». Він також засудив самогубний напад у північно-західному Пакистані під час якого загинуло 45 осіб, які чекали, щоб отримати допомогу.

Звертаючись до молільників, які зібрались в неділю на площі Святого Петра у Римі, папа сказав, що «земля знову заплямлена кров’ю».

У неділю поблизу міста Джос, що знаходиться у центральній частині Нігерії, в результаті цілої низки вибухів загинули 32 людей, а понад 70 осіб зазнали серйозних поранень. За словами очевидців, у цьому районі, де віддавна тривають сутички між християнами і мусульманами з політичних і релігійних мотивів, горіли також доми.

На півдні Філіппін, під час вечірнього різдвяного богослужіння у суботу, стався вибух внаслідок якого зазнали поранень священик та 10 молільників.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG