Спеціальні потреби

Пакистан звільнив кількох ув’язнених членів афганського Талібану


Пакистан звільнив з ув’язнення чотирьох видатних членів афганського угруповання Талібан, серед них і міністра юстиції за часів правління талібів в Афганістані.

Пакистанські посадовці, які не хотіли подати своїх прізвищ, заявили в понеділок репортерам, що звільнено колишнього міністра юстиції муллу Нуруддіна Турабі, колишнього губернатора провінції Гельманд Абдула Барі та ще двох представників Талібану.

Як сказано, стан здоров’я Турабі поганий. Організація Об’єднаних Націй каже, що Турабі був призначений військовим командиром в Афганістані у середині 2009 року і був заступником верховного лідера Талібану мулли Омара.

Представник афганського Талібану також підтвердив звільнення в’язнів. На початку цього місяця Пакистан звільнив дев’ятьох ув’язнених талібів, але серед них не було колишнього заступника лідера угруповання мулли Абдулла Гані Барадара. Його було схоплено у Пакистані у 2010 році.

Афганістан уже довший час хоче мати доступ до цих в’язнів, щоб зрушити з місця мирний процес, який зайшов у глухий кут. Підтримка з боку Пакистану, який підтримував режим Талібану, вважається важливою для примирення в Афганістані після того, як до кінця 2014 року міжнародні сили залишать країну.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG