Спеціальні потреби

Панетта прибув з неоголошеним візитом до Афганістану


Міністр оборони США Леон Панетта прибув з неоголошеним візитом до Афганістану, в ході якого він матиме переговори з президентом Гамідом Карзаєм.

Панетта прибув до Кабулу в середу для консультацій з Карзаєм та військовими командирами, в тому числі генералом Джоном Алленом, щодо присутності в країні військ після завершення міжнародної бойової місії у 2014 році.

Перед прибуттям до Афганістану, Панетта сказав кореспондентам, що Білий дім сподівається невдовзі винести рішення щодо кількості американських військових, які залишаться в Афганістані після виведення з країни бойових підрозділів.

Панетта прибув до Афганістану з Кувейту.

На даний момент, в Афганістані перебуває приблизно 68 тисяч американських солдатів. Військове командування США пропонує, щоб після 2014 року, в регіоні залишилося до 15 тисяч військовослужбовців, які займалися б вишколом афганських сил та боротьбою з тероризмом.

У листопаді, Панетта заявив, що в країні необхідно зберегти певну частину військового контигенту, аби запевнити, що аль-Кайда «не знайде собі там нового безпечного притулку». Одначе, він не сказав скільки саме військовослужбовців буде потрібно для досягнення такої цілі.

США та Афганістан опрацьовують двосторонню домовленість щодо безпеки, в якій будуть накреслені деталі майбутньої присутності США в цій країні.

Міністр оборони також вказав на зменшення кількості нападів афганських сил безпеки на американських солдатів, проте зазначив, що ці так звані «інсайдерські» атаки далі викликають занепокоєння.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG