Спеціальні потреби

Верховна Рада України проголосувала за арешт нардепа Олександра Онищенка


Верховна Рада дала згоду на зняття депутатської недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка.

Як повідомляє Радіо Свобода, за це проголосували 275 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Також депутати дали згоду на затримання і арешт Онищенка. За це проголосували 265 і 263 депутати відповідно.

Після цього голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив перерву у засіданні.

Перед цим генеральний прокурор України Юрій Луценко попросив депутатів трьома голосуваннями підтримати подання про притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, його затримання та арешт.

За словами генпрокурора, викладені в поданні відомості обґрунтовано свідчать про наявність достатніх доказів вчинення Онищенком кримінальних правопорушень.

Самого Онищенка немає в залі засідань Верховної Ради.

Депутат Сергій Лещенко від фракції БПП, виступаючи з трибуни Верховної Ради, заявив, що Онищенко завчасно втік з України. За його даними, 2 липня він вилетів до Мінська.

За даними антикорупційного прокурора Назара Холодницького, нардеп не повернувся до України, як обіцяв раніше. Деталей про можливе місцеперебування Онищенка Холодницький не подав.

Генпрокуратура має намір найближчим часом повідомити нардепу про підозру. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що допускає заочне засудження Онищенка, якщо той не повернеться до України.

Нагадаємо,16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка.

За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням».

Як повідомляється, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже заарештовано 10 осіб.

Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

Дивіться також: Корупцію в газовій сфері подолає лише стовідсотковий облік газу - нардеп Кацер-Бучковська

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG