Спеціальні потреби

Обама і Меркель обговорили ситуацію в Україні


Анґела Меркель та Барак Обама
Анґела Меркель та Барак Обама
За повідомленням Білого дому, президент Барак Обама обговорив ситуацію в Україні в телефонній розмові з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Розмова двох лідерів у четвер ввечері стосував»лася можливого введення подальших санкцій проти Росії і нових спроб переконати Москву відвести свої війська від українського кордону.

Обама провів розмову з Меркель на борту президентського літака, коли повертався до Вашингтона з Техасу.

Адміністрація США стверджує, що проросійські сепаратисти «при явній підтримці Москви» дестабілізують ситуацію в Україні через «сплановану кампанію провокацій і саботажу».

«Президент підкреслив, що США, Європейський Союз та інші глобальні партнери повинні бути готові відповісти на нову ескалацію напруженості з боку Росії додатковими санкціями», - йдеться в повідомленні Білого дому про телефонну розмову.

Розмова відбулася на тлі зростаючих побоювань в Європі, що криза в Україні може призвести до перерв у поставках російського газу.

Президент Росії Володимир Путін заявив європейським лідерам, що зростаючі газові борги Києва становлять загрозу поставкам палива до Європи. Це при тому, що російський газ, що надходить через Україну, складає значну частку потреб Європи в цьому енергоносії.

Білий дім повідомив, що Обама і Меркель продовжать розмову під час майбутнього візиту німецького канцлера до Вашингтона, але дату цього візиту поки що не оприлюднено.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG