Спеціальні потреби

Нуланд: США підтримують курс Порошенка на стабілізацію ситуації на Сході України


Віторія Пуланд
Віторія Пуланд

Помічник держсекретаря США заявила про це за підсумками зустрічей з регіональними керівниками в Одесі.

Сполучені Штати підтверджують «підтримку позитивних змін в Україні і спрямування зусиль на подальшу стабілізацію, особливо на Сході країни». Про це повідомляє офіційний сайт Одеської обласної державної адміністрації, за підсумками зустрічі помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд з керівниками Одеської та Дніпропетровської областей.

«В Одеській області живуть терпимі та спокійні люди. Але це не означає, що ми можемо дозволити розвиток сепаратистських настроїв. Люди хочуть жити в єдиній Україні і ніде більше. Це однозначно. І людей зараз турбує покращення їх рівня життя, позитивні економічні зміни, подолання корупції в країні.

«Громадяни України хочуть жити в успішному і економічно сильному регіоні та державі», - відзначив під час зустрічі в Одесі з Вікторією Нуланд губернатор області Ігор Палиця.

У свою чергу Нуланд зазначила, що «для неї дуже приємно відвідати Одесу, адже саме це місто має важливе значення для України». Вона повідомила про перспективу здійснення економічної місії в південних регіонах України з боку американських інвесторів восени цього року.

Сторони відзначили, що «з обранням нового президента України, держава отримала шанс на розвиток сучасної і безпечної країни».

Нагадаємо, наступного дня після своєї інавгурації президент України Петро Порошенко заявив про готовність до «реалізації плану мирного врегулювання на Сході України».

Про це йдеться в заяві прес-служби глави держави 8 червня, яке було зроблено за підсумками засідання в Києві «тристоронньої контактної групи» у складі президента України Петра Порошенка, надзвичайного і повноважного посла України в Німеччині Павла Клімкіна, спеціального представника генерального секретаря ОБСЄ Гайді Тальявіні і надзвичайного і повноважного посла Російської Федерації Михайла Зурабова.

«Ми повинні на цьому тижні припинити вогонь. Для мене кожен день, коли вмирають люди, кожен день, коли Україна платить таку високу ціну, є неприйнятним. Тому, по-перше, треба відновити роботу державного кордону України, для того, щоб гарантувати безпеку кожного громадянина України, який мешкає на Донбасі, незалежно від того, які політичні симпатії він має», - підкреслив президент України Петро Порошенко.

Прес-служба глави держави відзначає, що «президент України Петро Порошенко розпочав засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України, який він представив 6 червня під час візиту до Франції». У своїй промові Петро Порошенко зазначив, що сторони повинні працювати над реалізацією домовленостей, які були досягнуті в Нормандії під час зустрічі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Президент України запропонував проводити засідання тристоронньої контактної групи щодня для обробки зробленого та координації подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на Сході України.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG