Спеціальні потреби

Присудженням премії з медицини відкрито цьогорічний «нобелівський тиждень»


Лауреати Нобелівської премії з медицини
Лауреати Нобелівської премії з медицини
Нобелівську премію з медицини за 2013 рік отримали два американські та німецький вчені. Всі вони працюють в американських університетах.

Американці – Джеймс Ротман і Ренді Шекман – та німець Томас Сюдгоф були спільно нагороджені за досліди у галузі клітинної взаємодії, зокрема за відкриття того, як клітини організовують свою транспортну ситему.

Про лауреатів повідомлено в понеділок у Стокгольмі.

Медицина – це перша із престижних Нобелівських премій, які признаються щороку.

Ротман очолює факультет клітинної біології в Єльському університеті. Шекман є професором на факультеті молекулярної і клітинної біології в Каліфорнійському університеті в Берклі. Він також працює в Інституті Говарда Г’юза.

Також Зюдгоф працює в Інституті Говарда Г’юза і є професором молекулярної фізіології у Стенфорді.

Премії за дослідження в науці, літературі і за досягнення для збереження миру були вперше надані в 1901 році, згідно з бажанням винахідника динаміту і бізнесмена Альфреда Нобеля.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG