Спеціальні потреби

Небезпечний холод і сніг прогнозують на півночі США


Арктичне повітря, яке протягом декількох днів охолоджувало великі ділянки на півночі Сполучених Штатів, досягне свого піку цих вихідних небезпечним холодом у штатах Монтана і Північна Дакота, поки сильний сніг іде в інших частинах країни, – повідомляють чиновники.

На жителів Північної Дакоти чекає «загрозливий для життя холод» і ризик обмороження при перебуванні на вулиці навіть менше 10 хвилин, інформує Національна служба погоди (NWS).

У Монтані жорсткість погоди, як очікується, триватиме до полудня в суботу, і люди повинні захистити себе від гіпотермії, наголошує NWS.

Температури в районах Монтани можуть різко впасти за цей день до рекордно низького рівня – близько мінус 34 градуси за Цельсієм, у телефонному інтерв’ю повідомив метеоролог Кеннет Джеймс з Центру прогнозування погоди.

Лютий холод виходить від вибуху арктичного повітря – вже другого цього тижня – що дме на південь від Канади через кордон США у північні рівнинні штати і на Середній Захід, зазначають чиновники NWS.

Холод об’єднав свої сили з бурею з Тихого океану, яка принесла снігопад на великі райони півночі Сполучених Штатів і несеться по всій країні на східне узбережжя, пояснюють чиновники.

Деякі райони штатів Вісконсин, Індіана, Вермонт, Нью-Гемпшир і Мен побачать важкий снігопад від бурі в суботу, з можливим накопиченням снігу до 15 см у цих регіонах, підкреслює Джеймс.

Екстремальні погодні умови можуть перешкоджати руху в декількох районах країни цих вихідних – від північно-центральної частини Монтани, де NWS попереджає про можливість поземки на дорогах, до Філадельфії, у якій прогнозують дощ з мокрим снігом.

Американців, які живуть у районах, постраждалих від холодів, чекає деяке полегшення.

«Це дійсно почне зменшуватися приблизно в понеділок уранці», – пояснює Джеймс.

Як холодно було?

Бостон тремтів у арктичному повітрі після того, як його надуло з Середнього Заходу. У п’ятницю місто зазнало найхолоднішої температури протягом цього дня з 1883 року, згідно з даними NWS. Школи були закриті, і чиновники закликали жителів одягатися тепло або залишитися в закритому приміщенні.

Дивіться також: Іринa Паліашвілі: Інвестиційний клімат в Україні та чи справді покращується її економічний стан

XS
SM
MD
LG