Спеціальні потреби

НАТО запропонує Росії створити спільний протиракетний щит


НАТО запропонує Росії створити спільний протиракетний щит
НАТО запропонує Росії створити спільний протиракетний щит

Генеральний секретар Північно-Атлантичного Альянсу Андерс Фог Расмуссен заявив у понеділок, що розширення співпраці між НАТО та Росією матиме «позитивний вплив» на безпеку в Європі.

Зустріч між представниками Росії та Альянсу відбудеться під час 28-го щорічного саміту НАТО, що розпочнеться у п’ятницю в Лісабоні. Темою перемовин стане поглиблення співпраці Альянсу з Росією у створенні нової протиракетної системи.

Очікується, що НАТО запросить Росію приєднатись до спорудження протиракетного щита, метою якого є захист Європи. Представникам НАТО доведеться переконати Росію, що система ПРО не буде спрямована проти Москви.

Також очікується, що під час саміту президент США Барак Обама оприлюднить розрахований на чотири роки план виведення американський військ з Афганістану.

За словами Расмуссена, цьогорічний саміт є одним з найважливіших в історії НАТО.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG