Спеціальні потреби

Обама запропонував Джанет Єллен на посаду голови ФРС


Джанет Єллен
Джанет Єллен
Президент Барак Обама в середу оголосив про висунення кандидатури заступника голови ФРС Джанет Єллен на посаду керівника Федеральної резервної системи США, яка виконує роль Центрального банку країни.

У разі її затвердження Сенатом, Єллен замінить на цій посаді Бена Бернанке, чиї повноваження закінчуються в січні.

Єллен стане першою жінкою на чолі цієї установи за всю її 100-річну історію.

Єллен відома як палкий прихильник агресивних дій щодо зниження безробіття, що забезпечить послідовність політики ФРС, що проводиться за Бернанке.

Обама зосередився на кандидатурі 67-річної Єллен - впливового представника економічного істеблішменту США - після того, як його колишній радник з економіки Лоуренс Саммерс зняв свою кандидатуру. Своє рішення Саммерс пояснив серйозною опозицією з боку багатьох членів Демократичної партії, до якої належить сам Обама, що зменшило шанси на його затвердження Сенатом.

На відміну від Саммерса, Єллен користується широкою підтримкою серед демократів.

У той же час республіканці більш прохолодно ставляться до її кандидатури. Чимало з них стурбовані тим, що політика ФРС, яка полягає у збереженні нульової базової процентної ставки і масовій купівлі держоблігацій, розпочатої для зниження вартості запозичень, може призвести до утворення фінансових бульбашок і викликати небажаний сплеск інфляції.

Очкіується, що Єллен заручиться достатньою підтримкою, щоб забезпечити собі 60 голосів, необхідних для подолання будь-яких процедурних бар'єрів у Сенаті.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG