Спеціальні потреби

У відставку подав прем’єр-міністр Малі


.
.
Тимчасовий прем’єр-міністр Малі Шейк Модібо Діарра подав у відставку. Це сталося через кілька годин після того, як його заарештували солдати, коли він готувався залишити країну.

Під час брифінгу по телебаченню у вівторок вранці Діарра не подав причини своєї відставки. Він емоційно вибачився перед громадянами Малі, кажучи, що терпить з приводу кризи. Він також додав, що у відставку подає весь уряд країни.

Дещо пізніше представник збройних сил Бакарі Маріко сказав Голосу Америки, що Діарра був змушений подати у відставку, тому що «блокував інститути». Крім цього, як сказано, прем’єр-міністр Діарра і тимчасовий президент Діонкунда Траоре у нічому не погоджувалися.

Протягом кількох останніх тижнів в уряді національної єдності Малі збільшувалося напруження. До цього уряду входять Діарра, президент і капітан Амаду Саного, який цього року здійснив в країні державний переворот. У серпні в країні сформовано тимчасовий уряд під керівництвом Діарри.

Колишній прем’єр-міністр перебуває під домашнім арештом у невідомому місці. Вірні капітану Саного солдати затримали Діарру в понеділок ввечері, коли він готувався відлетіти до Франції.

За повідомленням Французького інформаційного агентства, Діарра планував прибути до Парижа для медичного обстеження.

У квітні цього року, в результаті державного перевороту, в Малі усунуто уряд президента Амаду Тумані Туре. Через кілька днів після того ісламські екстремісти захопили контроль на північною частиною країни.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG