Спеціальні потреби

Уряд Малі намагається відновити контроль над північчю країни


Представник влади Малі заявив, що новий об’єднаний уряд Малі зосередиться на тому, аби повернути під свій контроль північ країни, що зараз знаходиться в руках ісламістів.

Речник уряду та міністр з комунікацій Гамадун Тур заявив Голосу Америки, що радикали, які намагаються встановити закони шаріату на півночі країни, не вітаються в уряді Малі.

Він заявив, що уряд шукатиме сторонньої допомоги в боротьбі з ісламістами, які контролюють північ країни та, за повідомленнями, мають зв’язки з аль Кайдою:

«У нас два основні пріоритети – відновити територіальну цілісність Малі та організувати вибори. Уряд почне негайно працювати та шукати допомоги в Економічного співтовариства країн Західної Африки, в Африканського Союзу та Організації Об’єднаних Націй».

Економічне співтовариство країн Західної Африки планує надіслати військовий контингент в три тисячі солдатів та офіцерів у північну частину Малі, але заявляє, що йому для цього потрібний формальний запит уряду країни.

Новий уряд країни має 31 міністерську посаду та прийшов на зміну тимчасовому уряду, що був сформований після державного перевороту в квітні. За словами Тура, усі нові міністри відкидають ідеологію ісламізму.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG