Спеціальні потреби

Малі просить допомоги для звільнення північних районів країни


Спеціальний представник Франції до регіону Сахель Жан-Фелікс Паганон заявив, що Малі звернулося до своїх західноафриканських сусідів з проханням допомогти у звільненні північного району країни від ісламських екстремістів.

Він сказав, що Малі просить країни, що об’єднані в Економічному співтоваристві країн Західної Африки (ECOWAS), надіслати військову допомогу для стабілізації країни і зокрема звільнення півночі».

Французький дипломат заявиви репортерам у вівторок ввечері, що він довідався про це прохання під час зустрічі в столиці Буркіна-Фасо з президентом Блезом Компаоре.

Блок ECOWAS уже раніше висловив готовність надіслати приблизно три тисячі військовослужбовців до Малі, де угруповання ісламських екстремістів намагаються запровадити жорсткі форми ісламських законів, відомих як шаріат.

Одне з цих угруповань у Західній Африці захопило цього тижня ще одне з містечок, наближаючись до території, яка перебуває під контролем тимчасового уряду Малі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG