Спеціальні потреби

У боях на півночі Малі загинуо 15 ісламістів


Франція повідомила, що за звільнення урядових будинків у північномалійському місті Гао малійські та французькі військовослужбовці застрелили щонайменше 15 ісламських екстремістів.

Міністерство оборони також заявило, що в боях два французькі та чотири малійські військові отримали поранення. Бої зосереджувались у районі міської ратуші та резиденції мера, які були зайняті екстремістами.

Екстремісти є частиною ісламістського угруповання, відомого як Рух за єдність і джигад і Західній Африці. Це одне із трьох угруповань , які протягом приблизно 10 місяців правили північним районом Малі до часу, коли минулого місяця французькі та малійські збройні сили звільнили його від контролю ісламістів.

Представник Міністерства оборони Малі заявив Голосу Америки, що Гао вже визволено, але що в місті залишаються ще «райони, в яких втримується непевна ситуація».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG