Спеціальні потреби

У північному районі Малі спалахнули сутички між військовими та ісламістами


У місті Гао, що в північному районі Малі, сталися важкі бої між малійськими, французькими та західноафриканськими військами з одного боку, та ісламськими екстремістами, з другого.

Представники Міністерства оборони Малі заявили в четвер, що сутички спалахнули після того, як протягом ночі екстремісти заатакували центральний район Гао, у відповідь на що прибули коаліційні війська, щоб витіснити їх з міста.

Представник збройних сил Малі заявив Голосу Америки, що Гао було звільнено, але що в місті залишаються ще райони непевні щодо безпеки.

Французькі та малійські війська звільнили Гао та інші північні міста від екстремістів під час наступальної операції у січні.

Тимчасом очевидці і представники сил безпеки повідомили про ймовірний вибух замінованого автомобіля неподалік міста Кідаль, у результаті чого поранення отримало щонайменше двоє людей. Дотепер невідомо, чи вижив водій автомобіля.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG