Спеціальні потреби

Лідери ісламських держав обговорюють ситуацію в Сирії і Малі


Лідери ісламських держав зібралися в єгипетській столиці, щоб в ході дводенної конференції обговорити кризові ситуації в Сирії та Малі, а також відносини між Ізраїлем і палестинцями.

Саміту Організації ісламського співробітництва (ОІС), що відкрився в середу 6 лютого, передували наради на рівні міністрів закордонних справ.

У проекті заяви, представленого на розгляд учасникам саміту, відповідальність за майже дворічне кровопролиття в Сирії покладається на керівництво країни, очолюване президентом Башаром аль-Асадом. У документі також міститься заклик до політичного діалогу і негайного припинення конфлікту, кількість жертв якого перевищило шістдесят тисяч чоловік.

У серпні минулого року ОІС призупинила членство Сирії в організації, поширивши заяву, в якій режим Асада засуджується за використання збройних сил проти власного народу.

Учасники саміту планують також обговорити питання економіки, соціальної сфери і культури, приділяючи особливу увагу проблемам бідності та прискорення соціально-економічного розвитку.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG