Спеціальні потреби

Стан здоров’я Юрія Луценка погіршується


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, який перебуває в СІЗО, стає гірше. Про погіршення стану здоров'я повідомила дружина заарештованого – Ірина Луценко.

Як наголосила у п'ятницю дружина екс-міністра, Юрій Луценко багато спить, втрачає вагу і відчуває повне знесилення. За словами Ірини Луценко, у четвер Луценка відправили на обстеження у Київську міську лікарню швидкої допомоги. Офіційних результатів поки що немає. Але дружина політика стверджує, що встановлений раніше діагноз «цироз печінки» залишається.

Нардеп Геннадій Москаль направив звернення до Генпрокуратури, Державної пенітенціарної служби та до українського омбудсмена Ніни Карпачової з вимогою втрутитися в ситуацією із здоров'ям екс-міністра. У зверненні Москаль просить змінити тримання під вартою на інший захід, так як це безпосередньо загрожує здоров'ю й життю Луценка.

«Є всі підстави стверджувати про існування загрози життю екс-міністра МВС. Тому прошу терміново втрутитися в дану ситуацію й подати до Печерського районного суду Києва матеріали про зміну запобіжного заходу Ю.Луценку з утримання під вартою на інший захід, передбачений Кримінально-процесуальним Кодексом України», – наголосив Геннадій Москаль.

Державна пенітенціарна служба натомість спростовує усю інформацію, надану дружиною Луценка та його захисниками. У службі запевнили, що стан здоров'я Юрія Луценка на вечір п'ятниці «визначається як задовільний». Не підтвердили й інформацію про те, що Луценка вивозили на обстеження за межі СІЗО. Прес-служба каже, що усі «рекомендовані фахівцями МОЗ України обстеження будуть проведені найближчим часом відповідно до дозволів Печерського районного суду Києва».

До того ж пенітенціарна служба запевнила, що Юрій Луценко виконує усі заходи, передбачені розпорядком дня в цій установі. «В тому числі він користується щоденною годинною прогулянкою на свіжому повітрі», – додали у прес-службі.

Наразі у судових засіданнях по справі Луценка зроблено перерву до 19-го вересня. Перерва пов'язана із відпустками суддів.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG