Спеціальні потреби

У Лівії сили безпеки застрелили 24 демонстрантів


Демонстрація на підтримку лівійського лідера Муаммара Каддафі
Демонстрація на підтримку лівійського лідера Муаммара Каддафі

Міжнародна правозахисна організація Вахта прав людини повідомила, що під час придушення антиурядових протестів у четвер лівійські сили безпеки застрелили 24 демонстрантів. Згідно з повідомленням, які посилаються на очевидців, сили безпеки застрелили демонстрантів, щоб покласти край протестам у різних районах країни.

Базована в Нью-Йорку Вахта прав людини закликала Лівію, щоб органи влади припинили застосування смертоносної сили проти демонстрантів, якщо це не є «абсолютно необхідним» для захисту життя. Вона також закликала уряд до проведення слідства в справі вбивств у деяких великих містах країни.

У четвер в різних районах Лівії спалахнули протести після того, як опоненти Муаммара Каддафі закликали до всенаціонального «дня гніву» на зразок демонстрацій в інших арабських країнах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG