Спеціальні потреби

Південна Корея дала згоду на військові переговори з КНДР


На кордоні між обома корейськими державами
На кордоні між обома корейськими державами

Південнокорейські офіційні особи повідомили, що вони тимчасово погодились на пропозицію КНДР, щоб провести військові переговори на високому рівні. Це була б перша така зустріч між представниками обох країн з часу, коли між ними спалахнуло напруження з приводу артилерійської атаки КНДР на південнокорейський острів у листопаді минулого року.

Південнокорейська офіційна особа заявила, що пропозиція про переговори в справі «невирішених питань» була надіслана міністру оборони Південної Кореї від його північнокорейського партнера.

Представник Міністерства оборони Південної Кореї заявив Голосу Америки, що його уряд бажає взяти участь у такій зустрічі і вивчить пропозицію обережно і позитивно. А представник Міністерства з питань об’єднання заявив, що уряд виніс основне рішення про участь у переговорах, але що подробиці ще не можуть бути оприлюднені.

Південна Корея відкинула ряд раніше отриманих пропозицій про переговори з Північчю як «нещирі» пропагандистські зусилля, хоча жодна з них, як вважається, не надійшла на такому високому рівні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG