Спеціальні потреби

КНДР знову погрожує Південній Кореї


Південнокорейські морські піхотинці на острові Йонпхендо
Південнокорейські морські піхотинці на острові Йонпхендо

Північна Корея погрозила вдатися до відплатних дій, якщо Південна Корея проведе військові навчання на острові, який минулого місяця обстріляла північнокорейська артилерія. За повідомленням офіційного агентства новин КНДР, північнокорейські військові кола заявили, що інтенсивність і дальність вогню будуть набагато більші, ніж тоді, коли вони вперше обстріляли острів Йонпхендо. Тоді загинуло четверо людей.

У Москві російські органи влади викликали послів США і Південної Кореї, щоб висловити їм «винятково серйозне занепокоєння» з приводу навчань, під час яких будуть застосовані бойові боєприпаси. Під час цієї зустрічі заступник міністра закордонних справ Росії Олексій Бородавкін закликав Південну Корею і США стриматися від проведення навчань, щоб запобігти ескалації напруження на Корейському півострові.

Південна Корея заявила в четвер, що вона проведе одноденні навчання на острові Йонпхендо із застосуванням бойових боєприпасів між суботою і вівторком, в залежності від погоди.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG